rozšířené hledání Kontakty O společnosti Ke stažení Titulní strana
Nabídka
Informace
Novinky
PASPANGUWA, 25 g-při nachlazení
ASPANGUWA - ÁJUVÉDSKÝ BYLINNÝ ČAJ Tradiční bylinná směs na NACHLAZENÍ. Příprava: Obsah sáčku vsypte ...
starší novinky

Podrobnosti o produktu

Ghí-farmářské

Ghí-farmářské
GHÍ

Další obrázky:

Dostupnost: Skladem

Koncová cena: 259.00 Kč s DPH (DPH: 0%)

Kód: 30002

Jednotka: 1

Baleno po: 1

České přepuštěné máslo( farmářské) z ekologického hospodářství.Výroba probíhá v čistém prostředí za stálé teploty, kde několikahodinový proces přepouštění a fitrace je za stálého dohledu.Produkt je certifikován. Záruka stálé kvality.
Balení:
500 ml ve skle , pod obalem příbalový recept.
Více o ghí dle tisíciletých tradic ájurvédy
a našich zkušeností.

Tzv.“Přepuštěné máslo“, též zvané“ bezvodé“ uměli vyrábět ještě naše prababičky. Ve východních kulturách je používáno od nepaměti, v Brazílii je nazýváno máslem země.
Dle ájurvédské medicíny je protikladem PITY(ohně), ale zároveň posiluje tzv. Božský oheň AGNI, který se podílí na metabolismu všech našich tkání. Právě z tohoto důvodu je důležité, aby se ghí tepelně zpracovávalo co nejdéle, čímž se posilují jeho léčebné účinky.Čím je déle tepelně zpracovávané, tím je světlejší barvy a snižuje se obsah betakarotenů, které se podílejí na jeho žlutavé barvě.
Ghí je považováno za satvickou stravu. Lidé co pravidelně konzumují ghí, mají zářící pleť i obličej. Z ghí vytvořené světlo, je pro oči tím nejzdravějším světlem. Pro kůži je zase ghí tou nejlepší kosmetikou. Je základem mnoha léčebných mastí, pokud je kvalitně vyrobeno, včetně masážních balzámů, i životním elixírem, je součástí ájurvédské marmelády-ČAVANPRAŠ. Je stravitelnější a obsahuje více, pro tělo důležitých látek než jakýkoliv rostlinný olej. Jako mast na rozdíl od masti ze sádla, je pokožkou plně vstřebatelná bez škodlivých usazenin.
Jaké má ghí účinky?
- nedochází k usazování cholesterolu na cévních stěnách jako v případě jiných živočišných tuků, protože je to čistý tuk lipid , nenasycená mastná kyselina, naopak cévy vyživuje, zprůchodňuje a regeneruje, čím působí pozitivně na mnoho kardiovaskulárních onemocnění
- díky obsahu kyseliny máselné má ghí protivirové a protirakovinotvorné vlastnosti, obsahuje minerály-siříčitany, vápník, draslík, fosfor, hořčík a vitamíny A ,D a E
- obsahuje stejné živiny jako máslo ale bez nežádoucích účinků (ghí s medem na krajíci rozpečeného chleba, je ten nejlepší energetický start do nového dne, je vhodnou výživovou kombinací pro děti
- podporuje trávení, nevyžaduje při trávicím procesu v těle emulgátor žluč , protože se plně se vstřebá
- chrání nervovou tkáň
- podporuje plodnost, funkci vaječníků, kvalitu a množství semene
- zvyšuje imunitu, absorbuje a vylučuje z těla toxiny, je tedy přirozeným lapačem volných radikálů, čímž ochraňuje buňky
- podporuje ódžas
- podporuje paměť, myšlení a inteligenci
- zlepšuje zrak
- podporuje činnost jater
- zvyšuje činnost enzymů v játrech, tkáních a střevech
- posiluje ledviny
- vyrovnává množství kyseliny solné v žaludku a zajišťuje obnovu žaludeční sliznice
- brání bloku krve a plazmy
- pročišťuje žlučové cesty a játra
- omlazuje a regeneruje organizmus
- ulevuje při popáleninách (včasnou aplikací se předejde puchýřům a jizvám), odřeninách, svědění pokožky
- ulevuje při vodnaté rýmě a bolestí uší
- ulevuje při únavě očí potíráním na víčka a spánky
- ulevuje při hemeroidech a chronických bolestech kloubů
- napomáhá rychlejšímu hojení tržných a sečných ran
- pro miminka je nejlepší pleťovou výživou a tonikem
Před jídlem-
Směs přírodního třtinového cukru, ghí a zázvoru podporuje zažívání, brání zácpě, větrům,oslabenému trávení, zánětům žaludku a střeva. Zajišťuje dobré zdraví s jasnou myslí a čistou pokožkou.Denně lze jíst 6-8 lžiček ghí
Pro vaření-
Díky molekulární struktuře se nepřepaluje a nekouří při vaření. Dobře se pojí se širokou škálou koření. Indická kuchyně je bez něj neodmyslitelná. Ghí je ideální na smažení, restování a do dresinků, brání překyselení, nadýmání, zácpě a podrážděnému žaludku.
Skladujte-
v suchu a v temnu, vydrží nekonečně dlouho, protože neobsahuje ani nepatrné stop mléka ( proto je vhodní i pro vegany), samo od sebe nežlukne, protože je prakticky bezvodé. Vlhko a styk s vodu při skladování může způsobit žluknutí, z tohoto důvodu pro ghí není lednička vhodná a z téhož důvodu při odebírání ghí používejte jen suchou lžičku. Pokud se skladuje ve tmě a je dobře uzavřené, za pokojové teploty má prakticky neomezenou životnost.Čím starší ,tím má větší léčebné účinky.V ájurvédě se používá pro léčbu ghí staré i mnoho desítek let..

Uživatel
Doporučujeme
Bio Aloe Vera gel

kód: 10009

Skladem

100% bio šťáva z dužiny listů Aloe vera., obsahuje 200 různých zdraví prospěšných látek (napr. vitaminy, minerální látky...

Koncová cena s DPH:
399.00 Kč
Čavanpraš-ájurvédská marmeláda

kód: 10021

Skladem

Snad nejstarší na světě, známá omlazující rasajána . Od podzimu do jara, téměř pro každého, v každém věku, tedy i pro m...

310.00 Kč

Koncová cena s DPH:
299.00 Kč
Hubneme-slim caps

kód: 10024

Skladem

Hubneme, doplněk stravy, snížení váhy bezpečně a efektivně. Původně pod označením Slimexol, nyní s novým názvem a v nové...

Koncová cena s DPH:
349.00 Kč
Napište nám

Váš telefon:*

Váš email:*

Váš vzkaz:*

Opište kód z obrázku:*



*Pro správné odeslání musíte vyplnit telefon nebo email!